Игри във водата – 7 лесни начина да забавлявате детето на плажа

Игри във водата – 7 лесни начина да забавлявате детето на плажа

Плажът е неразделна част от лятото и много от нас имат живи спомени за игрите във водата.

Като тези, в които майка ви вика от брега: "Хайде, хайде, излизай вече, устните ти посиняха!". За да подарите на детето си същите ярки спомени, от Децата ни съветваме да пробвате тези 7 игри за развитие и забавление.

Игра с пояс

Всичко, което ви трябва е надуваем пояс и безстрашен „водолаз“. Сложете го на водата и кажете на детето да се гмурне под него и бързо да излезе, така че той да се окаже нанизан върху него!

Оседлай делфина

Това е игра-състезание. Седейки с пояси, децата трябва по сигнал да започнат да се движат напред, гребейки вода с ръце. Печели този, който първи достигне до финала, а тези, които не са издържали плуването, излизат от състезанието.

Пазете динята

Тази игра е много полезна за обучение при плуване по гръб. Динята – това е корема на детето и трябва да се „пренесе“ без да се намокри от една точка до друга. Коремът трябва да бъде на повърхността.

Весел риболов

Отборна игра. Първо трябва да се разделят на рибари и рибки. Рибарите, държейки се за ръце, се опитват да хванат рибките, задачата на които е да бъдат ловки и да не позволяват да ги уловят.

Рибката, която е попаднала в „мрежата“, става рибар.

Преброй

Трябва да се редуват да се гмуркат под водата с отворени очи и да преброят колко пръсти показва единият от играчите. Може да се показват с пръстите геометрични фигури. Излизайки на повърхността, трябва да се назове числото или фигурата.

Крокодил и рибки

Децата избират крокодил (неговата роля може да се изпълни от вас). Първо рибките спокойно си плуват, но след командата: "Плува крокодил!" – всички възможно най-бързо трябва да се измъкнат на брега. Задачата на крокодила е да хване изоставащите рибки.

Джуджета и великани

Трябва да се застане във водата с пояс и при команда "Джуджета!" да се седне. При команда „Великани!“ – да се скача. Забавно!

Най-важното, за което не трябва да забравяме никога, дори за миг да не оставяме детето без надзор! И винаги да се използват слънцезащитни продукти, подходящи за нежната детска кожа, за да не се запомни почивката със слънчеви изгаряния!