Как да се насладите на пързалката – инструкция за майки

Как да се насладите на пързалката – инструкция за майки

Днес ми се разкри истината. Е, днес, днес... преди, примерно, 45 дни. Точно преди толкова дни настъпи такава зима, че в парка се образуваха снежни и ледени пързалки. А на пързалките тутакси се появиха баби, бащи, дядовци и майки с различна степен на адекватност и деца, родени със "сребърна лъжичка в устата".

И ето, преди 45 дни аз изведнъж окончателно и безвъзвратно осъзнах много неща за понятието "манталитет".

За това как се образуват задръствания заради "тарикатите" и тези, които преминават в задръстванията напряко, за да се отпред и първи да минат на зелено.

За лелите, които са способни да измислят хиляди причини или направо да минат през стена, за да са най-отпред пред различни кабинети и институции без да чакат на опашка, разтиквайки всички с могъщите си гърди и здрави лакти.

За дядото, който след като видя как с 9-месечния си бременен корем бутам количката си към касата, рязко, отнякъде се появи, забърза се и ме прегази, блъскайки количката си в моята, изблъска я, натисна се и застана отпред.

Този е случаят, когато е уместно да се каже "след три вече е късно". Така че сега аз се обръщам към майките.

Скъпи майки на малки деца!

Ако детето ви вече е овладяло умението за хващане с палец и показалец (пинцетното хващане), научило се е да ходи на гърне и да се вози на влакче в увеселителен парк, но не се е научило на такива понятия като "ред", "премести се, ще се блъснеш", "не се блъскай" и други подобни, тогава, моля, мили майки, вдигнете си ски панталоните от пейката, сложете телефона в джоба на тези ски панталони, направете усилие със седалищните си мускули, идете накрая на пързалката, а след това направете мозъчно усилие и започнете да контролирате своето дете.

С уста!

Насочвайте, обучавайте и всячески наставлявайте, ако наистина ви пука и не ви е все едно. Ако е необходимо, викайте с цяло гърло и се спускайте надолу бутайки и бършейки сополи. Защото, ако пързалката се ползва така, както това правят вашите самостоятелни две-три-четири-петгодишни деца, то с децата (и вашите, и на околните) може да се случи следното:

  • кръв от носа;
  • мозъчно сътресение;
  • травма на главата;
  • фрактура на крайниците;
  • фрактура на гръбначния стълб;
  • смъртоносен изход.

И ако почти всичко изброено по-горе може да бъде излекувано и да се живее някак по-натам, то фактът, че вашето дете ще порасне като говедо, уви, не подлежи на корекция.

Това е всичко.