Обявена е най-добрата възраст за раждане на дете – дами, изненада!

Обявена е най-добрата възраст за раждане на дете – дами, изненада!

Въпросът за планиране на семейство е актуален днес, така както никога досега. В епохата на ранното съзряване и съмнителният морал децата могат да се появят случайно и невероятният подарък се превръща в сериозно бреме. От друга страна, много жени на първо място предпочитат да се реализират чрез кариерата си, пренебрегвайки семейните отношения. За тях въпросът за раждането на бебе се поставя на позиция "по-късно".

Най-добрата възраст за раждане на дете

Сигурно си спомняте как до съвсем скоро наричаха "стари родилки" всички жени, родили след 25 години. Оптималната възраст за зачеване се смяташе периода между 20 и 27 години. Колко страшно се чувстваха тези жени, които бяха надживели тази възраст и все още не бяха родили дете! Последните научни открития позволиха да се опровергаят подобни теории.

Споровете за възрастта на родилките са много. От една страна, младият организъм произвежда здрави яйцеклетки, здрави и силни, а след раждането бързо се възстановява. От друга страна, компетентното и правилно отглеждане на дете е тежка отговорност за младите майки.

Д-р Джон Мировски от Тексаския университет представи нова теория. Неговите изследвания са доказали: идеалната възраст за раждане на дете – 34 години. Ето няколко от неговите аргументи в полза на „късната“ бременност.

Обявена е най-добрата възраст за раждане на дете – дами, изненада!

1.      Осъзнатост

Успявате добре да осъзнаете желанието да имате дете и внимателно претегляте възможностите си да го отгледате.

2.      Материална база

Финансовата стабилност ви дава увереност, че детето ще бъде обезпечено по най-добрия начин.

3.      Доказали се отношения

Бракът по това време придобива устойчивост. Никакви дребни спорове не са в състояние да го разрушат или разклатят. Вече сте уверени, че вашият партньор винаги ще ви подкрепя.

4.      Стабилна кариера

Вече имате определена позиция в обществото, знаете откъде да си тръгнете с условия, декрети и, което е най-важното, къде да се върнете след това. Съгласете се, това е осезаема опорна точка!

Въпреки това, има редица отрицателни последици от късната бременност. Бременност след 40 години увеличава риска от усложнения и развитие на заболявания с хроничен характер, репродуктивната система намалява оборотите си, поради което бременните жени на по-висока възраст трябва да износват детето си под внимателен лекарски контрол.

В каквато и възраст да сте решили да планирате да имате дете, помнете, че това събитие ще промени вашият живот завинаги. Подходете към него с голяма отговорност и сериозност.

Задължително споделете важната информация с приятелките си – кой знае, може би те също са готови да вземат важно решение в живота си!