Писмо на тийнейджър до родителите – „Има неща много по-лоши от ниските оценки“

Писмо на тийнейджър до родителите – "Има неща много по-лоши от ниските оценки"

Последен учебен ден. Бащата, минавайки покрай стаята на сина си, вижда, че всичко е подредено и даже леглото е застлано. Изглежда така, сякаш синът си е събрал нещата и е тръгнал нанякъде. Съмненията на бащата се засилват, когато забелязва писмо на празното бюро. На него на ръка синът е изписал "Татко". С треперещи ръце и разтуптяно сърце мъжът отваря плика и прочита:

"Скъпи татко,

принуден съм писмено да те информирам, че трябваше да си тръгна от дома заедно с новата ми приятелка, тъй като знаех, че вие с мама със сигурност ще ми вдигнете скандал. Аз я обичам много. Но също знаех, че вие определено няма да одобрите нашите отношения заради нейният пиърсинг, моторджийски дрехи, татуировки и това, че тя е мнооого по-голяма от мен. Но въпросът не е само в чувствата. Тя е бременна.

Нейното име е Сара. Тя е уверена, че ще бъдем щастливи заедно. А и тя разполага с каравана в гората и цяла планина от дърва, които ще ни стигнат за цялата зима. Ние мечтаем да имаме много деца. Сара ми отвори очите за факта, че марихуаната всъщност не е толкова вредна. Ние планираме да я отглеждаме за себе си и да я продаваме на други, за да имаме достатъчно пари за кокаин – той също е безвреден в умерени дози. А междувременно ще се молим за това да се намери лек за СПИН-а, защото Сара трябва да се излекува – тя го заслужава!

Не се тревожи, татко, аз вече съм на 15, ще съумея да се погрижа за себе си. Един ден ние ще ви дойдем на гости, за да ви запознаем с внуците ви.

С любов, твоят син Джошуа.

P. S. Тате, измислих си всичко това. Аз съм в Джейсън. Исках просто да ти напомня, че има и по-лоши неща от слабите оценки в училищния бележник (той е на кухненската маса). Обади ми се, когато е възможно, ще се върна! Обичам ви!"